СВАЛЯТ ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОМЕРИ, ТОПЛОМЕРИ И ВОДОМЕРИ - БЪЛГАРИН ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ

Новина от последните минути.
Българин адвокат с практика в чужбина е успял да осъди България и съдът в Страсбург е отсъдил, всички електромери, топломери и водомери в България да бъдат демонтирани незабавно, на тяхно място да не се поставя нищо докато не се изпълнят всички директиви на европейският съюз за измервателните уреди и фирмите, които отчитат потребената енергия.

loading...До присъдата се е стигнало след няколко годишни усилия на измамен български гражданин от енергоразпределително дружество. Месеци наред не бях в България и накрая, когато се прибрах имах огромни сметки за ток, вода и парно от дружествата ме посъветваха първо да си платя, после да си търся правата през съда.
Естествено, че не платих и те ме дадоха на съдия изпълнител, докато българският съд ми разгледат молбата и жалбата минаха две години, накрая отсъдиха, че виновен съм бил аз, понеже не съм си опазил измервателните уреди от манипулации. Тогава реших да ги съдя в Страсбург и днес съм удовлетворен от решението на съда, което осъди българската държава да накара всички ЕРП та, ВИК та и Топлофикации да си свалят незабавно измервателните уреди. В съда бяха много учудени, как една и съща фирма хем ти продава нещо, хем нейна фирма ти го измерва, а на всичко отгоре и ти доставя измервателният уред. И още по - големият парадокс беше, когато чуха, че лабораториите, които трябва да направят проверка на уредите пак са на същите дружества. 
В Страсбург не е имало представител на българската държава в съда, може би не са искали, да се срамят или да дават за пореден път безмислени обяснения на тема, това корупционна практика ли е. 
Но решението е факт и трябва да се изпълни, ако ли не България я чакат солени глоби и санкции в порядъка на милиони левове.Коментари

 1. а дано,че всички тия дружества прекалиха..

  ОтговорИзтриване
 2. ПРЕКАЛЕНО Е ХУБАВО, ЗА ДА Е ИСТИНА.

  ОтговорИзтриване
 3. И на мен не ми се вярва такава хубава новина да е вярна...

  ОтговорИзтриване
 4. Кога ще почнат демонтажът, и да получим чисти измервателни уреди а не манипулирани????

  ОтговорИзтриване
 5. Дайте качено решението на Strasburg задаповярваме на този разказ

  ОтговорИзтриване
 6. За съжаление 1 април е далече.

  ОтговорИзтриване
 7. Бля бля бля бля........ Фантастика или психично болен автор на статията!

  ОтговорИзтриване
 8. татко каза, че ще ми купи колело, ама... друг път...

  ОтговорИзтриване
 9. Моля авторът на статията да качи Решението на съда в Страсбург тук или във Фейсбук за да го видим всички - целият ни народ! За да имаме сила на гласа си, когато настояваме монополистите да премахнат манипулираните си уреди!!! А това също ще означава, че ще спрем да плащаме, докато не се организират по нови правила взаимоотношенията ни! Една фирма ни доставя примерно ток, друга се занимава със отчитането, трета се занимава с лаборатория за проверка на уредите и т.н. Чакам с нетърпение факсимилето на Решението на съда!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И естествено ще предпочетат да платят глобите от джоба на данъкоплатците (защото оттам се вземат милионите за глоби) , но да не си дадат корупционните практики.

   Изтриване
 10. Пълни глупости. Докато не видя документ от съда не вярвам. Имате ли представа какво ще значи ако това е вярно и трябва да се изпълни веднага? Първо едва ли дружествата имат капацитет да свалят всички уреди. И как така ще стоим без измервателни уреди, т.е. без, ток, вода, топлина докато не монтират точни уреди ? Процедурата по подменянето може да се забави с месеци, а ние ще чакаме на тъмно ли? Статията е абсолютна измама.

  ОтговорИзтриване
 11. Моля за името и адреса на адвоката който е постигнал това...Осъдена съм и дадена на ЧСИ за "получена" топлинна енергия от голи тръби/ изключено парно/ Унижението и отношението на което бях подложена в кантората на ЧСИ-то не го пожелавам и на най големия си враг...от този момент не съм човек, не спя и не се храня...с пенсия от 240 лв.,..просто не трябва да живея...

  ОтговорИзтриване
 12. Прекалено хубаво е за да е истина. Аз се боря със софийска вода повече от година, да ми сложи водомера на достъпно за мен и за инкасаторите място - сега е в съседния двор, а там не винаги има хора. Отчитат както си знаят. Март миналата година платих 180,00лв повече от обикновената сметка, септември ми върнаха 206,00?!?!?!Обърнах се към омбудцмана, а отговора беше скандален - ТОВА Е ВЪПРОС НА ДОБРОСЪСЕДСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ. Предложих да си закупя водомер с дистанционно отчитане - НЕ МОЖЕ, исках да ми преместят водомера в моята къща - ПАК НЕ МОЖЕ! Не знам какво може в тази скапана държава, освен да плащаме на сляпо на МОНОПОЛИСТИТЕ!!!

  ОтговорИзтриване
 13. Прекалено хубаво е за да е истина. Аз се боря със софийска вода повече от година, да ми сложи водомера на достъпно за мен и за инкасаторите място - сега е в съседния двор, а там не винаги има хора. Отчитат както си знаят. Март миналата година платих 180,00лв повече от обикновената сметка, септември ми върнаха 206,00?!?!?!Обърнах се към омбудцмана, а отговора беше скандален - ТОВА Е ВЪПРОС НА ДОБРОСЪСЕДСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ. Предложих да си закупя водомер с дистанционно отчитане - НЕ МОЖЕ, исках да ми преместят водомера в моята къща - ПАК НЕ МОЖЕ! Не знам какво може в тази скапана държава, освен да плащаме на сляпо на МОНОПОЛИСТИТЕ!!!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар